Stanford-studie: mondkapjes zijn nutteloos tegen COVID-19 en kunnen zelfs leiden tot verslechtering van de gezondheid en vroegtijdige dood

Uit een recente studie van Stanford, gepubliceerd door het NCBI, dat ressorteert onder de National Institutes of Health, blijkt dat mondkapjes absoluut niet helpen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en dat het gebruik ervan zelfs schadelijk is.

NIH publiceerde een medische hypothese van Dr. Baruch Vainshelboim (Cardiology Division, Veterans Affairs Palo Alto Health Care System / Stanford University, Palo Alto, CA, Verenigde Staten), bericht Thegatewaypundit.com.

NOQ brengt verslag uit over de studie:

Heb je al gehoord van het peer-reviewed onderzoek van de Stanford University dat zonder gerede twijfel aantoont dat gezichtsmaskers absoluut geen enkele kans hebben om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen? Nee? Het werd gepubliceerd op de website van het National Center for Biotechnological Information. Het NCBI is een tak van het National Institute for Health, dus men zou denken dat een dergelijke studie breed zou worden uitgemeten door de mainstream media en omarmd door de “wetenschap-minnende” mensen in Big Tech.

In plaats daarvan heeft DuckDuckGo zoekopdracht geen enkele website van de mainstream pers gevonden die erover berichtte, en Big Tech tirannen zullen mensen blokkeren die het verder verspreiden, zoals politiek strateeg Steve Cortes op de harde manier leerde toen hij een tweet plaatste die tegen het mondkapjes narratief inging. De tweet zelf bevatte een citaat en een link die Twitter ertoe hebben aangezet zijn account te schorsen, mogelijk voor onbepaalde tijd.

De NCBI studie begint met de volgende samenvatting:

Veel landen over de hele wereld hebben medische en niet-medische mondkapjes gebruikt als niet-farmaceutische interventie om de overdracht en besmettelijkheid van de Coronavirus-ziekte (Covid-19) te verminderen. Terwijl wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van de werkzaamheid van mondkapjes ontbreekt, er zijn negatieve fysiologische, psychologische en gezondheidseffecten gerapporteerd. Er is vastgesteld dat mondkapjes een gecompromitteerd veiligheids- en doeltreffendheidsprofiel hebben en daarom zouden moeten worden stopgezet. Het actuele artikel geeft een uitvoerige samenvatting van wetenschappelijke bewijzen met betrekking tot het dragen van mondkapjes in het Covid-19-tijdperk, en biedt goede informatie voor de volksgezondheid en de besluitvorming.Waarom ik een “Covid Ontkenner” werd

De studie concludeert (nadruk toegevoegd):

De bestaande wetenschappelijke bewijzen stellen de veiligheid en werkzaamheid van het dragen van een mondkapje als preventieve interventie voor Covid-19 in vraag. De gegevens suggereren dat zowel medische als niet-medische gezichtsmaskers niet effectief zijn om mens-op-mens overdracht van virale en infectieziekten zoals SARS-CoV-2 en Covid-19 te blokkeren, wat pleit tegen het gebruik van gelaatsmaskers.

Het is aangetoond dat het dragen van gezichtsmaskers aanzienlijke nadelige fysiologische en psychologische effecten heeft. Deze omvatten hypoxie, hypercapnie, kortademigheid, verhoogde zuurgraad en toxiciteit, activering van angst- en stressrespons, toename van stresshormonen, immunosuppressie, vermoeidheid, hoofdpijn, afname van cognitieve prestaties, aanleg voor virale en infectieziekten, chronische stress, angst en depressie. De gevolgen van het dragen van een gezichtsmasker op de lange termijn kunnen leiden tot verslechtering van de gezondheid, de ontwikkeling en progressie van chronische ziekten en vroegtijdige dood. Overheden, beleidsmakers en gezondheidsorganisaties zouden een weloverwogen en wetenschappelijk onderbouwde benadering moeten hanteren met betrekking tot het dragen van gezichtsmaskers, wanneer deze worden beschouwd als preventieve interventie voor de volksgezondheid.