El Salvador, Guatemala en Bolivia bieden hun burgers COVID-19 medicijnkits aan – met ondermeer Ivermectine…

september 20, 2021 5427 22

Het is vreemd dat de mogelijkheid van een vroegtijdige behandeling van de covid infectieziekte altijd wordt betwist en bestreden. Maar steeds meer landen verbreken het protocol. De afgelopen weken hebben de Salvadoranen thuis een blauwe doos ontvangen met het opschrift “Poliklinische behandeling voor COVID-19”, als onderdeel van een gezondheidsstrategie van de regering om zorg te dragen voor mensen die bellen om symptomen in verband met het nieuwe coronavirus te melden, bericht Tkp.at.

Iedere burger in El Salvador (Midden-Amerika) zal van de regering gratis een “anti-COVID-19 medicijnkit” krijgen met, indien nodig, de volgende producten.

De medicijnkit bevat:

Paracetamol (anti-inflammatoire).
Acetylsalicylzuur (ontstekingsremmend)
Loratadine (antihistamine)
Ivermectine (tegen aantasting door parasieten)
Azitromycine (antibioticum)
Vitamine C (500mg)
Vitamine D (2000 IE)
Zink (50mg)
Elektrolyten (mineralen)

Guatemala en Bolivia voeren dit programma nu ook uit. Dit gaat in de goede richting – zo ziet het eruit wanneer regeringen werkelijk geïnteresseerd zijn in het vinden van een oplossing en het beschermen van de bevolking.

Dezelfde maatregel en geneesmiddelen zijn reeds toegepast in buurland Guatemala, en vanaf dit weekend volgt Bolivia dit voorbeeld door 100.000 kits uit te delen aan de huishoudens van COVID-19 verdachten die in La Paz wonen. Er zijn echter artsen die waarschuwen voor de risico’s van deze gezondheidsbeslissing.

In Peru heeft de Seguro Social de Salud (EsSalud) eind juli de distributie aangekondigd van kits met Azithromycine, Ivermectine en Paracetamol aan patiënten bij wie het coronavirus in de eerstelijnsgezondheidszorg is vastgesteld en die niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen. De gezondheid van de geïnfecteerd personen wordt om de 6, 12 of 24 uur gecontroleerd om complicaties van de ziekte te voorkomen. Wetenschappelijke studie: “COVID-19 virus heeft een Chinese vingerafdruk” – werd in de doofpot gestopt

Ivermectine maakt deel uit van de behandeling die in Peru is goedgekeurd voor patiënten met milde en risicovolle symptomen, d.w.z. patiënten met morbide obesitas, diabetes, hypertensie en zwangere vrouwen.