Ga jij kiezen tussen vader OF moeder, tussen schoonvader of schoon… Oké, als je Frank VDB als schoonzoon hebt dan maar beter alleen aan tafel…

De mensen die deze lockdown zo nodig willen verderzetten zouden verplicht moeten worden bij te dragen aan de economische schade die dit veroorzaakt. De regering en de virologen hebben zelf toegegeven dat die sluitingen niet nodig waren. De 3de golf waarvan zij nu spreken wordt er een van faillissementen, depressies en zelfdodingen. Maar zij zitten graag veilig thuis in hun zeteltje, betaald door de staat die het geld haalt bij mensen die wel elke dag nog moeten werken.

Denken die beleidsmakers nu werkelijk dat Belgische opa’s en oma’s hun kleinkinderen dit jaar al meer dan zeven maanden niet hebben kunnen/willen omhelzen? Martine Tanghe had er op de VRT blijkbaar geen probleem mee om de hare voor 2 miljoen kijkers kritiekloos in de armen te sluiten.

Deze FVDB-kerstschok is onmenselijk, asociaal en inhumaan. Andermaal een maatregel die niet gebaseerd is op data. Al was het maar dat er nog nooit een kerst was met Corona. Hoe kan men dan besluiten dat de takjes en kersballen van die sympathieke spar een mogelijk super spreader event zou kunnen zijn? Twee weken geleden deed Van Gucht iedereen investeren in mondmaskers, in een extra grote feestdis voor het bewaren van de anderhalve meter afstand en in grote hoeveelheden desinfecteer gel voor op tafel om daarna te horen dat je met 2 aan de salontafel kan gaan zitten op kerstavond. Want eerlijk, 1 persoon? Ga jij kiezen tussen vader OF moeder, tussen schoonvader of schoon… Oké, als je Frank VDB als schoonzoon hebt dan maar beter alleen aan tafel (LOL).

Ook die fameuze coronabarometer is langs de achterdeur afgevoerd wegens niemand capabel om hem uit te werken. Ik zag op tv dat de coronacommissaris nu, na wekenlang hard nadenken, de coronaschakelaar heeft voorgesteld. Knopje omhoog: wel corona-alert, knopje naar beneden: geen corona-alert. Om het geheel nog duidelijker te maken, werd er bovendien met de kleuren rood en groen gewerkt, waarbij rood voor alarm staat en groen voor veilig. Jaja, ze zitten niet stil hoor, we zijn in goede handen…