Hartontsteking na Pfizer-vaccinatie: Australische journalist waarschuwt vanuit ziekenhuis

augustus 29, 20213862 9

Het Corona-beleid van Australië is een van de strengste ter wereld. De restricties zetten de bevolking onder druk: zij die een opening van de grenzen en dus een terugkeer naar de vrijheid willen bewerkstelligen, zien soms geen andere oplossing dan de Covid-vaccinatie te laten toedienen zoals het beleid eist. De Australische journalist Denham Hitchcock van “Seven News” dacht er ook zo over: hij heeft de Pfizer-prik laten zetten om bij te dragen aan de door de politiek gewenste vaccinatiegraad van minstens 70%… En belandde in het ziekenhuis, bericht Report24.news.

Op zijn Instagram-account meldt hij de reden van zijn verblijf: als gevolg van de Pfizer vaccinatie kreeg hij pericarditis. Reeds in de tweede week na de injectie kreeg hij last van hartkloppingen, tintelingen en steken in zijn armen, extreme vermoeidheid en ernstige duizeligheid. De symptomen verergerden gestaag. 25 dagen na de vaccinatie moest hij uiteindelijk naar het ziekenhuis. Volgens de dokters kan hij nog maanden in deze toestand verkeren.

Screenshot (Instagram, op 27.08.2021). De verwijzing naar de vermeende veiligheid van de vaccins lijkt op een slechte grap.

Hitchcock zegt dat hij contact heeft opgenomen met gezondheidsdeskundigen in Sydney die hebben bevestigd dat zijn toestand verre van een alleenstaand geval is. Hij merkt op dat in de huidige “vaccinatie rage”, niemand over de gevallen praat zoals hij. Hijzelf worstelde met de vraag of hij zich moest melden vanuit het ziekenhuis. Hij waarschuwt mensen die zich willen laten vaccineren vooraf met hun huisarts te overleggen over de keuze van het vaccin. Volgens hem kunnen mensen met bekende hartproblemen bijvoorbeeld beter voor het AstraZeneca-vaccin kiezen. (Dit heeft echter weer een hele reeks bijwerkingen, net als het vaccin van Biontech / Pfizer). Hij heeft begrip voor hen die vaccinatie voor zichzelf afwijzen. Hij raadt de prik echter niet specifiek af, ondanks zijn ziekte.