Hoe kan gehypnotiseerde bevolking de Corona angst overwinnen en vrij komen uit gevangenschap?

Hypnotherapeuten hebben een waardevolle analyse gemaakt van de staat van angst waarin het grootste deel van de bevolking gevangen zit. Ze vertellen hoe we erin zijn terechtgekomen en geven ook aan hoe iedereen hier weer uit kan komen. Yvette Rooding en haar collega`s zeggen in feite (lees hier hun artikel) dat je uit het propaganda script moet stappen waarin de media de mensen gevangen houdt door voortdurend te wijzen op de gevaren van corona. 

Gevangen in angst

Begrip

De therapeuten hebben niet alleen een schitterende bijdrage van de analyse van de gebeurtenissen gemaakt, maar helpen dankzij deze verklaring voor een groeiend begrip tussen de twee groepen waarin de samenleving uiteen is gevallen. De voor- en tegenstanders van de maatregelen hebben hun stellingen betrokken en staan soms recht tegenover elkaar. De uitleg zou ervoor kunnen zorgen dat de tegenstanders de voorstanders tegemoet komen. Mensen die doodsangsten uitstaan veroordeel je meestal niet, maar sta je bij en probeer je gerust te stellen.

In dit geval betekent dit dat tegenstanders de voorstanders zouden kunnen proberen op hun gemak te stellen in plaats van te bestrijden.

Mensen die doodsangsten uitstaan, zoals met talrijke landgenoten op dit ogenblik het geval is, bevinden zich in een soort dikke mist om hen heen. Zij zien weinig tot niets meer en kunnen nog net een meter voor zich uitkijken. In doodsangst dragen zij hun mondmaskers en houden krampachtig afstand. Niet omdat ze dit zo graag willen, maar uit pure overlevingsangst.

Als je dan je medemens wil helpen roep dan niet van buiten de mist dat hij of zij het gezond verstand moet gebruiken. Dergelijke kreten dringen niet door. Het enige dat een kans maakt, is begrip tonen en met respect de medemens benaderen. Probeer je in te denken dat deze mensen het moeilijk hebben (net als de tegenstanders trouwens).

Daarnaast is het natuurlijk zo dat je niet zonder elkaar kunt. We hebben elkaar nodig!

Shock

“Zoals wij het zien is begin 2020 vrijwel iedereen in die hypnose-staat terecht gekomen door de enorme shock van de pandemie. Die schok was zo groot dat het bijna onvermijdelijk was.”

“Ons onderbewustzijn stond totaal open en de kritische mind was ver te zoeken. Onmiddellijk werden we na die shock bestookt met negatieve framing, afschuwelijke beelden en angstige suggesties van de overheid en via de media. Hierdoor kon dit beangstigde hypnotische verhaal over het dodelijk virus zich, zonder dat velen zich ervan bewust waren, nestelen in hun onderbewustzijn.”

“Door de vele herhalingen, iedere dag, ieder uur, al maandenlang is dit verhaal, deze ‘waarheid’ voor vele mensen dé waarheid geworden en kunnen ze het niet meer anders zien. Je zou kunnen zeggen: “zij zien een zaal vol met naakte mensen” (=dodelijk virus) en zij kunnen het niet meer ‘niet-zien’ omdat de hypnotiseurs blijven herhalen dat dit de waarheid is…”

Je neemt heel gemakkelijk alles aan wanneer je in een gehypnotiseerde staat bent (mits datgene, wat er tegen jou gezegd wordt, niet tegen jouw waarden en normen ingaat). Dan zal je suggesties onbewust opslaan en geloven.

Als illustratie. Tijdens die eerste weken van de corona crisis in het voorjaar van 2020 heb ik foto`s gemaakt van uitgestorven winkelstraten alsof de dood hier al had rondgewaard. Iedere winkel leek toen afscheid te hebben genomen en hield zijn deuren gesloten.

Framen

Opmerkelijk is dat de therapeuten zien dat er kwade opzet zit achter het hypnose verhaal. Zij zeggen dat natuurlijk niet met zoveel woorden, maar dat is wel de conclusie die we kunnen trekken.

De angstcultuur houden ‘ze’ in stand door te ‘framen’. “Zij vertellen het verhaal over het virus door specifieke woorden te gebruiken die afschuwelijke beelden in onze (toch al angstige) geest oproepen.”

Zoals “het is druk op de IC’s omdat vooral oudere mensen van boven de 80 jaar dit virus niet goed aan lijken te kunnen en een percentage overlijdt hier dan ook aan” en “De afschuwelijke hoeveelheid doden op de overvolle IC’s geven de overwerkte en onderbezette zorg enorme stress”

Door deze laatste zin gaat ons eigen overlevingsmechanisme gelijk op tilt! “Wij kunnen er allemaal aan sterven, is er misschien geen ruimte op de IC, als ik ziek word waar moet ik heen”.

Je begrijpt dat de manier waarop je vertelt enorme impact heeft op de mens die luistert.

Techniek

De technieken naast hypnose die overheid en massamedia gebruiken zijn de volgende volgens de hypnotherapeuten kring.

– De herhaling van zinnen die angst oproepen,
– de woorden in overtreffende trap,
– de koppelwoorden en
– de manier waarop zij zinnen afbuigen zorgen ervoor dat het opdrachten worden die direct in ons onderbewustzijn (kunnen) belanden.

“Door voortdurend deze angstige en vaak zeer overbodige priming, blijven mensen in hun Freeze-, Flight- of Fight-modus, wat zeer ongezond is voor ieder mens.”

Als deze angstige concepten voortdurend herhaald worden door leiders en reguliere media dan wordt dat iemands waarheid, zonder dat diegene daar bewust voor kiest!

(subliminaal programmeren)

Alleen al doordat mensen zich gaan realiseren dat de overheid technieken inzet om de bevolking in angst te houden kan al voldoende zijn om de voorstanders van de corona maatregelen uit hun angst te halen.
Het voortdurend herhalen van deze boodschap moet kunnen werken.

Hoe kom je eruit?

Volgens Yvette en collega’s kan je op de volgende manieren uit de hypnose komen.
“Zet de TV/radio uit,  lees geen kranten meer.”
Wat Yvette Rooding en haar collega`s in feite zeggen is dat je uit het propaganda script moet stappen waarin de media de mensen gevangen houdt.

“Ga tegengestelde (!) meningen beluisteren. Doe dit net zo lang totdat je merkt dat jouw woede en weerstand verminderd. Zodra je daar bent zal je bemerken dat er weer ruimte is om zelf na te denken over jouw keuzes.”

Veel alternatieve media brengen het andere nieuws dat over de corona maatregelen niet met het grote publiek gedeeld wordt of mag worden. Zij werken aan de onthypnotisering van de mensen. (Vandaar dat de overheid zoveel moeite doet hen de mond te snoeren)

“Voel je emoties die je voelt, ten volle. Stop ze niet weg!”

“Nieuwsgierigheid. Door alle kanten te belichten en te bekijken, kun je alle standpunten innemen en eruit komen.”

“Adem diep door je boosheden en verdriet heen, ademtechnieken helpen om uit jouw emoties te komen.”

“Haal je focus af van datgene waar jij zo angstig, boos of verdrietig van wordt. Focus op alles wat er goed is.”