Hoogleraar staatsrecht: Burgemeesters gaan te ver met het inperken van onze vrijheid

Burgemeesters hebben geen bevoegdheid om vanwege corona in te grijpen op feestjes bij mensen thuis. Met de mondkapjesplicht gaan ze hun boekje al ver te buiten, waarschuwt hoogleraar Staatsrecht Wim Voermans. ,,Ik heb grote bewondering voor Aboutaleb, maar met deze maatregel zet hij de Grondwet opzij. Dat is wat we mensen als Orbán en Erdogan verwijten’’

Nogmaals: het heeft hoegenaamd niets met hun virus te maken. En nogmaals: Het is niet meer dan een deftige GRIEP die men nu zwaar uitbuit vooral in de MEDIA. Ook de journalisten maken zich schuldig aan het verspreiden van deze leugennieuws, alle dagen tot verveling toe totdat iedereen bang wordt en gaat geloven, erger dan in God!

De sluiting van de scholen werkt niet. De sluiting van de winkels is niet genoeg. De sluiting van de horeca verhindert de stijging van de curves niet.  De mondmaskers al evenmin. A-sociale afstand volstaat niet.  Afschaffen van de evenementen en toch blijven de cijfers stijgen.  Dancings dicht, maar toch is het virus daar.  Bijzondere voorzorgen in de hospitalen en de WZC, en ze blijven bronnen van besmetting.  Kappers en massagesalons zijn “gevaarlijk”, maar zonder hen zijn er toch positieven. Bubbels zoals bij de 10 kleine negertjes, tot er nog één knuffelcontact overblijft.  En toch gaan we door. De maatregelen moeten harder, strenger en de economie nog zwaarder aangepakt.  Zelfkastijding en gedwongen armoede.  Psychische problemen en zelfmoorden.  Binnenkort ook gigantische hongersnoden, zo zegt de UNO.  De lockdown zorgt voor miljoenen doden, maar toch is er een tweede golf.

Maar zie, daar is de redding!!  Het vaccin!!!

En zie, daar is de WHO!!

“Het vaccin is niet genoeg om de pandemie te stoppen. … We moeten onze andere “tools” blijven gebruiken.” Je kan er niet bij dat er nog “schapen” in deze wereld zijn.  Hoeveel willen die mensen nog achterwaarts gen**** worden?