Is groepsimmuniteit straks toch een optie?

Zijn we nu al een stap dichter bij groepsimmuniteit?

Bij groepsimmuniteit wordt ervan uitgegaan dat de verspreiding van het virus uiteindelijk vanzelf uitdooft wanneer minimaal 60 procent van de bevolking zou besmet zijn.

Maar hoe kan het dat er nog altijd geen besmettingen zijn opgedoken in mijn naaste omgeving? Ook bij navraag bij tal van mensen horen wij steeds hetzelfde: ‘ik ken niemand in heel mijn vriendkring die besmet is….. en ook niemand die getest geweest is’ Dat doet toch vragen reizen: wie zijn die besmette mensen en wat is eigenlijk waar van hetgeen alle dagen in de Media komt. Wij snappen het niet. Het is allemaal zo zwart/wit. Waar zijn die honderdduizenden besmette personen allemaal??

Het lijkt erop dat men dit NIET wenst te stoppen. Nochtans is het heel eenvoudig: sluit deze TV virologen in hun labo, stop met testen, anderhalve meter en mondmaskers. Dit laatste passen we reeds maandenlang toe overal waar het maar kan. Geen enkel ziektebeeld te bespeuren, bij niemand van ons! Dat is groepsimmuniteit op klein schaal. In plaats van immuun systeem af te breken zoals het vandaag bezig is, bouwen we het op. En met resultaat!