Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

jurgenverstrepen@newmediacoach.be

Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het land. Gezinnen moeten het aantal mensen met wie ze vaak contact hebben, terugbrengen van 15 tot vijf, maakte premier Wilmes bekend op een persconferentie.

Ook voor evenementen gelden nieuwe regels. Zo is er binnen plaats voor maximaal 100 personen, buiten is dat 200. Op evenementen zijn mondkapjes verplicht.

De coronacrisis heeft het Vlaamse oud-parlementslid Jurgen Verstrepen iets duidelijk gemaakt, zo laat hij weten in een bericht op Facebook. “Ik heb vastgesteld dat een groot deel van de Vlaamse bevolking écht klaar is om onder een totalitair regime te leven én daar zelfs niet tegen protesteert.”

Hij somt een aantal dingen op die mensen zomaar klakkeloos aanvaarden: staatsmaatregelen die wetenschappelijk niet onderbouwd zijn, onwettige privacyrechtenschendingen door de staat, ongrondwettelijke en onwettige maatregelen buiten proportie zoals een avondklok, fraude van een staat en overheid zoals met de mondmaskers, dat de eerste de beste uniformdrager je megaboetes kan geven en je overal kan controleren en intimideren, dat de economie in een opgelegde wurggreep wordt genomen, dat de amusement-, entertainment-, sport- en horecasector worden beperkt of gestopt, dat de staat onwettig je whereabouts eist, dat je wandel en persoonlijke vrijheden onwettig worden beperkt en dat slimme camera’s je doen en laten registreren en die data in gemeente of staatsgegevensbanken verdwijnen.

Zelfverklaarde machthebbers

Mensen geloven ook klakkeloos de groeiende staatsmedia die fake news en slogans verspreiden die niet kloppen, aldus Verstrepen.

Het oud-parlementslid vat samen: “Een groot (?) deel van de bevolking is klaar voor een totalitair regime. Niet democratisch en wars van parlementaire burgercontrole. Geen regeringen of parlementen meer, maar wat zelfverklaarde machthebbers zullen jullie leven verder aan het handje nemen.”

“Misschien nog een klein detail: jullie begrijpen dat betogen niet meer mag hè? Maar ja, dat laatste basisrecht van de democratie opgeven, zullen jullie niet erg vinden hè?”