Franse zorgverleners geven vaccinatiebewijzen af zonder hun patiënten te prikken en gooien de COVID-19 vaccins in de prullenbak

juni 29, 2021 9554 16

© Unsplash

Franse gezondheidswerkers leveren vaccinatiebewijzen af zonder te injecteren. Ze gooien de vaccins in de prullenbak en plakken er een pleister op om geen verdenking te wekken, bericht sudouest.fr.

Volgens een onderzoek van Le Parisien geven meerdere gezondheidswerkers vaccinatiecertificaten af aan hun patiënten die willen reizen zonder dat zij injecties hebben gekregen.

Reizen zonder prik? Begin juni is een verpleegster die werkzaam was in het vaccinatiecentrum van het ziekenhuis Sainte-Anne in Parijs geschorst. Zij werd ervan verdacht vaccinatiecertificaten te hebben afgegeven aan personen die geen injecties hadden gekregen.

Deze medische beroepsbeoefenaars leggen uit dat zij de op naam gestelde vaccindoses in de vuilnisbak gooien en dat zij nog steeds een pleister op hun patiënten plakken om elke verdenking te vermijden. Het bedrog is goed geoefend. Een apotheker zou bijvoorbeeld een dozijn doses hebben weggegooid, maar verzekert dat hij gratis handelt en dat hij er niet op uit is “er een handeltje van te maken”.

Hij weet bovendien dat hij veel riskeert: “een bestraffing van de Orde, het verbod om zijn praktijk uit te oefenen, een veroordeling wegens fraude en gebruik van valsheid in geschrifte, strafbaar met drie jaar gevangenisstraf en 45.000 euro boete”, meldt de Parisien. Hij zou zelfs kunnen worden vervolgd voor frauduleuze handelingen, waarbij hij tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 375.000 euro riskeert.

Net als hij zouden meerdere gezondheidswerkers hun toevlucht hebben genomen tot deze praktijk om familieleden te helpen, onthult een onderzoek van Le Parisien. “Veel van mijn familieleden willen deze zomer op reis kunnen. Ik laat ze niet in de steek…”, vertelt een apotheker aan onze collega’s. “In het begin aarzelde ik, maar het is zo gemakkelijk…”, vertelde een verpleegster aan de krant.