“Te veel volk bij oma op kerst: 4.000 euro boete”

© Belga

Wie van plan is om de huidige coronamaatregelen te overtreden door met te veel volk rond de kersttafel te gaan zitten, is gewaarschuwd we zullen niet aarzelen om overtreders streng te beboeten.

Dat blijkt alvast uit de woorden van enkele Vlaamse burgemeesters die in Het Nieuwsblad te lezen zijn. Zo wil burgemeester Bart Tommelein van Oostende (Open VLD) een absolute nultolerantie: “Niet alleen voor lockdownfeestjes, ook oma die haar kleinkinderen nog eens wou zien, riskeert een zware boete”. De politie zal via de bewakingscamera’s nagaan of er ergens te veel mensen bij elkaar zijn. Die riskeren dan de zwaarste boetes, aldus de burgemeester: “750 euro voor de aanwezigen en 4.000 euro voor de gastheer of -dame.”

Wij vragen ons af welke onnozelaar nog zou stemmen voor zulke tiran! Goed wetend dat deze o zo besmettelijke virus helemaal niet dodelijke is en er in tegenstelling wat de virologen in de Media vertellen zeer weinig mensen met deze griep naar een ziekenhuis moeten, zelfs minder dan in voorbijgaande jaren als u de statistieken (nog moogt) inkijken!